3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Pikantní marináda na gril

Název Množství a jednotka
maso vepřové - krkovička 1 kg
slunečnicový olej cca 150 ml
grilovací koření 1/2 balení
sojová omáčka 2 lžíce
česnek 6 stroužků
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Do mísy nalijeme olej podle potřeby, obvykle tak cca 150 ml. Přidáme prolisovaný česnek, 1/2 sáčku grilovacího koření, dvě lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worcestru, pepř, 1 lžíci kečupu a 1 lžičku koření "pikantní žebírka". Směs promícháme, naložíme do ní maso a necháme v lednici přes noc.


 


RECEPTY

Plněné ořechy

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety carbonara - Spaghetti carbonara

Postup: Příprava je jednoduchá a ingrediencí k tomuto druhu špaget postačí málo, neboť... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky z křehkého těsta

Postup: Na vál nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, žloutek,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...